Здоров'є всієї родини 

П’ять найнебезпечніших професій у плані розвитку раку

Майстер з манікюру
За словами фахівців, у більшості салонів формується потенційно токсична атмосфера, – протягом усього дня у повітря потрапляють хімічні речовини з лаків, барвників, розчинників та інших продуктів, які використовуються в б’юті-галузі. Майстри з манікюру сильно ризикують, вдихаючи цей “коктейль”, тому працювати їм експерти радять у масках. Крім того, дуже важливо, щоб у салонах була вентиляція, що добре працює.

Перукар
Перукарі також ризикують підірвати здоров’я через шкідливий вплив випарів від різноманітних барвників, засобів для укладання волосся та іншої продукції, що використовується для маніпуляцій із шевелюрою. Вчені відзначають, що з дією деяких видів фарб для волосся пов’язаний підвищений ризик розвитку раку грудей та сечового міхура.

Робота в офісі
Професії, пов’язані з постійним сидінням за комп’ютером (наприклад, численні офісні спеціальності) – ще один фактор, що підвищує ризик розвитку раку. Така робота прирікає людину на гіподинамію, при цьому дані наукових досліджень свідчать, що, проводячи більшу частину дня в положенні сидячи, людина збільшує ризик онкологічних захворювань на 20-30%. Фахівці наполегливо рекомендують підніматися зі стільця кожні півгодини-годину та розминатися.

Робота у сфері авіації
Ще одна небезпечна професійна галузь – авіація. Стюардеси, бортпровідники та пілоти літаків піддаються дії сонячної радіації більшою мірою, ніж представники “земних” спеціальностей. Згідно з наявними на сьогодні відомостями, “літаючі” професії корелюють з високою ймовірністю появи раку грудей, матки, органів шлунково-кишкового тракту.

Робота в нічну зміну
Робота в нічну зміну також увійшла до найнебезпечніших. Необхідність пильнувати і працювати ночами вносить серйозні зміни в біологічні ритми людини, фактично повністю руйнуючи їхню природну і передбачену природою структуру. Все це загрожує розвитком багатьох захворювань, і онкологічні — одні з них.

Related posts